Ex Student bedrooms become a cosy living room and sophisticated dining area

Once two student bedrooms, the rooms have undergone a transformation into a single multi-use space, with a warm and cosy living area, and a sophisticated dining space.  The removal of two walls, blocked up doorway, and the two entrances to a kitchen extension have made a previously cramped space appear to be open and spacious.  Light and air have been brought in, along with sensitive replacement of period features, and use of a warm colour palette.  Bespoke built in features have added much needed storage space, and practical elements such as shutters and an understairs toilet have made these rooms useful as well as comfortable.  Gas fires and feature fireplaces have added opulence and warmth to the room, and the muted greens, blues and creams of the colour scheme placed against the dark brown flooring and sofas provide a nod to the Edwardian era house.